Beskæftigelse i Café Ådalen
Café Ådalens ønsker at drive cafe ud fra ønsket om at etablere meningsfuld og autentisk beskæftigelse til vores unge med særlige læringsforudsætninger.
Arbejdsopgaverne i caféen er mangeartede, men består primært i følgende:
- Madproduktion, mødeforplejning, egenkontrol, kundebetjening, opvask, rengøring og tøjvask.
- Café Ådalen er en aktiv brik i lokalsamfundet, for brugere og for aktører i sundhedscenteret og er placeret i hjertet af Faxe Sundhedscenter.
- Caféen bespiser dagligt brugere af sundhedscenteret og de aktører, som hører til i huset, men har åbent for alle borgere.
- Caféen har økologisk spisemærke i bronze og vægter sundhed og minimering af madspild højt.
- Caféen har stort set ingen madspild og sætter en stor ære i at værne om miljøet.
- Caféen er også leveringsdygtig i mødeforplejning i og uden for huset

Økologimærke og Stop madspil
Karisefondens køkkener arbejder med økologiske råvarer som særligt fokusområde, ligesom vi har iværksat projektet Stop Madspild. Læs mere herunder.
Minimering af madspild - REFOOD
Det er nødvendigt, at vi alle giver et bidrag til ansvarlig håndtering af ressourcerne på jorden også i Karisefonden.
Her indsamler vi vores madaffald, som ugentlig afhentes af DAKA REFOOD i vores (stor)-køkkener og omdannes til dyrefoder . Vi har indgået et samarbejde med DAKA REFOOD og er blevet certificeret med REFOOD mærket, som bygger på en fælles vision om en bæredygtig fødevare- og servicesektor, præget af mindre ressourcespild og mere genanvendelse.