Beskæftigelse i Madhuset GAIA

I Madhuset GAIA driver vi et køkken, med en bred vifte af forskellige produktioner og med mange muligheder for at imødekomme individuelle ønsker til arbejdet.

Som ansat er man i dagligdagen med til at tilberede sunde aftensmåltider til mange af Karisefondens beboere, og også lækker frokost til en række af vores ansatte, både i GAIA samt ud af huset. Man har hovedsageligt dagvagter, men typisk også en ugentlig aftenvagt hvor dagens aftensmåltid produceres og serveres.

Ud over at producere lækker mad, kan arbejdet i Gaia desuden indebære rengøring, vaskeri, temaforløb, varebestilling, mm. I arbejdet konsolideres dagligt en masse elementære færdigheder i storkøkkenproduktion og samtidig har vi et stort fokus på også at styrke og pleje mere individuelle interessesfærer i køkkenet.  

Vi har et godt kollegialt fællesskab og lægger vægt på at have det sjovt med madlavningen, vi sætter fagligheden højt og har et stærkt fokus på at arbejdet i Gaia kan og skal udfolde sig på mange forskellige niveauer.

Billede00005
Økologi og madspild_v2

Økologimærke og Stop madspil

Karisefondens køkkener arbejder med økologiske råvarer som særligt fokusområde, ligesom vi har iværksat projektet Stop Madspild. Læs mere herunder.

I Karisefondens (stor)-køkkener har vi Økologisk Spisemærke i bronze.

Det økologiske bronzemærke er et statskontrolleret bevis på, at andelen af de indkøbte føde- og drikkevarer er 30-60 procent økologiske.

I Karisefonden kan vi godt li’ økologitanken, som bygger på en idé om, at produktion af fødevarer skal tage hensyn til jordens naturlige systemer, og at bæredygtig produktion af fødevarer ikke må påvirke klima, biodiversitet eller naturens ressourcer negativt. Økologiske råvarer indeholder derfor ikke pesticider, men fokuserer på bedre dyrevelfærd, plads til naturen og respekt for miljøet.

Minimering af madspild - REFOOD

Det er nødvendigt, at vi alle giver et bidrag til ansvarlig håndtering af ressourcerne på jorden også i Karisefonden.
Her indsamler vi vores madaffald, som ugentlig afhentes af DAKA REFOOD i vores (stor)-køkkener og omdannes til dyrefoder . Vi har indgået et samarbejde med DAKA REFOOD og er blevet certificeret med REFOOD mærket, som bygger på en fælles vision om en bæredygtig fødevare- og servicesektor, præget af mindre ressourcespild og mere genanvendelse.