Mad og måltid

I Karisefonden har vi en mad- og måltidsvision, som skal bidrage til at synliggøre og styrke betydningen af sund mad og sund livsstil.

Vi vil gerne, at vores beboere og elever lærer at spise sund og velsmagende mad, som giver energi, lyst og glæde til at klare dagligdagens udfordringer.

Alle vores produktionskøkkener har bronzemærket i økologi

Mad og måltid

Mad og måltid

Visionen er

  • At vi via vores fokus på ”Mad og Måltider”, bl.a. ved at undervise vores studerende og beboere, kan inspirere og give lyst til at spise og leve sundt. Vi tror nemlig på, at den enkelte kan lære og udvikle sig hele livet igennem.

  • At sikre en stabil blodsukkerbalance dagen igennem ved at opfordre til 3 hovedmåltider og 3 mellemmåltider

  • At måltidet skal være et rart og fælles samlingspunkt lige meget om det foregår i egen bolig, bomiljø eller ved større fællesspisninger

Hvad gør vi

  • Vi støtter op om sunde indkøb og madlavning i bo-enhederne med henblik på at skabe en udvikling i den enkeltes sundheds-handlekompetencer.

  • Al menuplanlægning sker med udgangspunkt i ”De 10 Kostråd”. I boenheder handles der primært ind efter følgende pejlemærker: Nøglehulsmærket, Fuldkornsmærket og så vidt det er muligt også Økologimærket.

  • Vi går ind for bæredygtighed og økologi i hele Karisefonden og tilstræber derfor, at indkøb af råvarer til vores produktionskøkkener (Kulturhuset Leopold, Madhuset Gaia og Café Ådalen) primært er baseret på økologiske principper. Vi opfordrer ligeledes til, at der i de enkelte boenheder indkøbes økologisk æg, mælk, mel, gryn, korn, ris og pasta.

  • Vi tilstræber kun at anvende årstidens frugt og grønt

  • Vi tilrettelægger fællesspisninger i større og mindre forsamlinger med henblik på at få skabt et socialt madfællesskab.

  • Når det at købe ind og tilberede et varmt måltid er for stor en opgave, tilbyder vi vores beboere og studerende at deltage i fællesspisninger. Maden vi serverer til fællesspisningerne, er tilberedt at faglært køkkenpersonale.

• Vi opfordrer vores beboere og studerende til, at søde sager og sukkerholdige fødevarer nedprioriteres i hverdagen til fordel for sunde alternativer.

• Vi har et ønske om, at vores beboere skal lære at få en miljøbevidst tilgang til madlavningen i forhold til råvarer, indkøb, tilberedning, minimering af madspild og rengøring m.m.

• Vi er opmærksomme på, at vores beboere og studerende lærer proteinkilder som bønner og linser at kende, da disse er rige på fibre, vitaminer, er fedtfattige og medvirker til at stabilisere blodsukkeret.

• Vi opfordrer ligeledes vores beboere og studerende til at spise så groft og fiberrigt som muligt og eks. primært indkøbe groft brød, brune ris og fuldkornspasta.

• Vi tilbyder vores beboere og studerende et besøg af vores mad og måltidskonsulent, hvis der er behov for hjælp, undervisning i eller støtte til en sundere livsstil eller hygiejne.

• Vi tilbyder diæter hvis det er lægeligt begrundet.

Vil du vide mere?

Læs mere om Karisefondens formål og værdigrundlag, samt karisefondens pædagogik ved at besøge siderne her.

Partnerskaber med formål og mission
KARISEFONDEN

Samarbejdspartnere

Hvis du som samarbejdspartner vil læse mere i dybden om vores tilbud, kan du finde det ved at trykke her:

Copyright ©
2024
Karisefonden. Alle rettigheder forbeholdes
Privatliv og Cookiepolitik