I Karisefonden har vi en mad- og måltidsvision, som skal bidrage til at synliggøre og styrke betydningen af sund mad og sund livsstil.
Vi vil gerne, at vores beboere lærer at spise sund og velsmagende mad, som giver energi, lyst og glæde til at klare dagligdagens udfordringer.
Alle vores produktionskøkkener har bronzemærket i økologi.
At vi via vores fokus på ‘Mad og måltider’, bl.a. ved at undervise vores studerende og beboere, kan inspirere og give lyst til at spise og leve sundt. Vi tror nemlig på, at den enkelte kan lære og udvikle sig hele livet igennem.
At sikre en stabil blodsukkerbalance dagen igennem ved at opfordre til tre hovedmåltider og tre mellemmåltider.
At måltidet skal være et rart og fælles samlingspunkt ligemeget om det foregår i egen bolig, bomiljø eller ved større fællesspisninger.
✓ Vi støtter op om sunde indkøb og madlavning i bo-enhederne med henblik på at skabe en udvikling i den enkeltes sundheds-handlekompetencer.
✓ Al menuplanlægning sker med udgangspunkt i De officielle kostråd, som er Fødevarestyrelsens anbefalinger til en sund og varieret kost, og som samtidig tager hensyn til klimaet. I boenhederne handles der ind efter følgende pejlemærker: Nøglehulsmærket, Fuldkornsmærket og, så vidt det er muligt, også Økologimærket.
✓ Vi går ind for bæredygtighed og økologi i hele Karisefonden og tilstræber derfor, at indkøb af råvarer til vores produktionskøkkener (Café Kram, Kulturhuset Leopold, Madhuset Gaia og Café Ådalen) primært er baseret på økologiske principper. Vi opfordrer ligeledes til, at der i de enkelte boenheder indkøbes økologisk æg, mælk, mel, gryn, korn, ris og pasta.
✓ Vi tilstræber kun at anvende årstidens frugt og grønt.
✓ Vi tilrettelægger fællesspisninger i større og mindre forsamlinger med henblik på at få skabt et socialt madfællesskab.
✓ Når det at købe ind og tilberede et varmt måltid er for stor en opgave, tilbyder vi vores beboere og studerende at deltage i fællesspisninger. Maden vi serverer til fællesspisningerne, er tilberedt at faglært køkkenpersonale.
✓ Vi opfordrer vores beboere til at nedprioritere søde sager og forarbejdede fødevarer i hverdagen, til fordel for sunde alternativer.
✓ Vi ønsker, at vores beboere udvikler en miljøbevidst tilgang til madlavningen i forhold til råvarer, indkøb, tilberedning, minimering af madspild, rengøring m.m.
✓ Vi er opmærksomme på, at vores beboere lærer sunde og klimavenlige proteinkilder som bønner og linser at kende, da disse er rige på fibre, vitaminer, er fedtfattige og medvirker til at stabilisere blodsukkeret.
✓ Vi opfordrer ligeledes vores beboere og studerende til at spise så groft og fiberrigt som muligt og eks. primært indkøbe groft brød, brune ris og fuldkornspasta.
✓ Vi tilbyder vores beboere og studerende et besøg af vores mad- og måltidskonsulent, hvis der er behov for hjælp, undervisning i eller støtte til en sundere livsstil eller hygiejne.
✓ Vi tilbyder diæter, hvis det er lægeligt begrundet.
Med trygge bosteder i Karise og Haslev skaber vi et miljø, hvor der er plads til både privatliv og fællesskab. Her er hverdagen fyldt med muligheder for udvikling, læring og meningsfulde aktiviteter, alt sammen med fokus på trivsel og glæde for alle i dagligdagen.
Denne side er beskyttet af reCAPTCHA og Google’s privatpolitik og servicevilkår.
Ring +45 59 50 58 70 eller udfyld formularen herunder for at aftale en personlig rundvisning.