På Karisefonden har du mulighed for at gå på den særligt tilrettelagte ungdomsuddannelse (STU).
STU er en treårig uddannelse, som tilrettelægges i samarbejde med dig og din uddannelsesvejleder.
Vi har fire faglige retninger, som du kan vælge imellem.
Du vil begynde i et introduktionsforløb, så du kan lære de forskellige retninger at kende, inden vi sammen laver din forløbsplan.
Vores fire retninger er:
Gennem alle tre år vil undervisning i Medborgerskab og ADL (almindelig daglig levevis) også være en fast del af din STU, uanset hvilken retning du vælger.
I løbet af din uddannelse kommer du i praktik. Det kan både være intern praktik på en af linjerne eller ekstern praktik som f.eks. pedel, butiksassistent eller andet. Det er forskelligt, hvor mange praktikforløb man har. Når der planlægges praktik, tages der udgangspunkt i dine ønsker og muligheder.
På 1. år indgår man i gruppe-praktik. Her følger man sit stamhold i praktik på en intern linje i Karisefonden for at begribe praktik gennem en kollektiv forståelse.
Karisefonden har en praktikkoordinator, der har til opgave at varetage samarbejdet med lokale erhvervsdrivende og knytte kontakt til arbejdspladser i nærområdet.
Efter endt STU er der mange muligheder for at få et arbejde (beskyttet beskæftigelse) i en af vores socialøkonomiske virksomheder eller evt. hos en ekstern virksomhed i nærområdet.
16-35-årige med særlige læringsforudsætninger som f.eks. udviklingshæmning, autisme og ADHD.
40.
Hotel og restauration
IT og medier
Håndværk og ejendom
Butik og kreativitet
Medborgerskab og ADL (almindelig daglig levevis) er obligatorisk gennem hele uddannelsen.
840 timer pr. år i tre år (inkl. afklaringsforløb, studieture mv.)
På STU’ens Dag i Karisefonden vil der være boder med masser af information om vores fire faglige retninger. Du kan også blive klogere på, hvor mange forskellige botilbud og fritidstilbud vi har, ligesom der vil være god information om praktik og beskæftigelse i vores socialøkonomiske virksomheder samt ude i lokalsamfundet.
Hos os finder du flere forskellige boformer. Du bor, så du har en dagligdag sammen med andre. Det vil sige, at du har dit eget værelse og deler fællesarealer samt bade- og toiletforhold med andre.
Karisefonden tilbyder arbejde på vores egne ni socialøkonomiske virksomheder, og vi kan også finde arbejde til vores borgere uden for egne rammer.
Med trygge bosteder i Karise og Haslev skaber vi et miljø, hvor der er plads til både privatliv og fællesskab. Her er hverdagen fyldt med muligheder for udvikling, læring og meningsfulde aktiviteter, alt sammen med fokus på trivsel og glæde for alle i dagligdagen.
Denne side er beskyttet af reCAPTCHA og Google’s privatpolitik og servicevilkår.
Ring +45 59 50 58 70 eller udfyld formularen herunder for at aftale en personlig rundvisning.