Økologisk gartneri URT

Kan du lide at være udendørs og arbejde med forskellige praktiske opgaver indenfor økologisk gartneri, så kan linjefaget Karisefondens Økologiske Gartneri måske være noget for dig.

Det Økologiske Gartneri Urt holder til på gården Brinkholm, der ligger tæt ved Karise på Sydsjælland.

Gartneriet består af en lille mark, hvor vi dyrker mange forskellige slags grøntsager og blomster. Vi har også et drivhus, hvor vi bl.a. dyrker agurker, tomater og chili.

Linjefaget Karisefondens Økologiske Gartneri er en STU-linje, hvor de studerende primært arbejder praktisk. I foråret arbejder vi bl.a. med at gøre dyrkningsjorden klar, vi sår og planter forskellige grøntsager. Over sommeren passer vi planterne og omgivelserne. I sensommeren og i efteråret, høster, klargør og pakker vi grøntsagerne til levering til Karisefondens køkkener.

I vores arbejde med marken og pakning bruger vi forskellige typer værktøj og maskiner. Det meste af arbejdet gør vi med håndkraft, men vi bruger også en lille traktor, når vi skal gøre dyrkningsjorden klar.

Da vi er meget udendørs og derfor er underlagt vind og vejr, kan vores dagligdag se meget forskellig ud. Nogle dage er bedre til at lære og arbejde praktisk i marken, hvor andre dage er bedre egnet til indendørs undervisning med forskellige temaer, der har betydning for vores økologiske gartnerproduktion.

URT 1