Madhuset GAIA

I STU-køkkenet på Madhuset GAIA arbejder vi hver dag praktisk – vi bager, snitter, sylter, steger og laver sund og dejlig mad til os selv og de ansatte i Karisefonden.  

Der undervises ud fra en alsidig årsplan, som giver indsigt i en lang række råvarer og deres anvendelsesmuligheder – både på det praktiske men også det teoretiske plan. 

Vi lærer om forskellige arbejdsgange i et (stor-) køkken og kommer undervejs omkring emner som: Kost, sundhed, økonomi, rengøring og hygiejne. 

Vi benytter så vidt muligt sæsonernes råvarer og princippet fra jord til bord er et vigtigt element. Således sår og høster vi eksempelvis egne krydderurter og lærer også om spiselige planter.  

Uddannelsen leder frem til at være kompetencegivende indenfor erhvervsuddannelser, der retter sig mod kantinedrift, storkøkkener og forskellige nicher indenfor madlavning og fødevaretilberedning. 

Gaia 104

Økologimærke og Stop madspil

Karisefondens køkkener arbejder med økologiske råvarer som særligt fokusområde, ligesom vi har iværksat projektet Stop Madspild. Læs mere herunder.

I Karisefondens (stor)-køkkener har vi Økologisk Spisemærke i bronze. Det økologiske bronzemærke er et statskontrolleret bevis på, at andelen af de indkøbte føde- og drikkevarer er 30-60 procent økologiske. I Karisefonden kan vi godt li’ økologitanken, som bygger på en idé om, at produktion af fødevarer skal tage hensyn til jordens naturlige systemer, og at bæredygtig produktion af fødevarer ikke må påvirke klima, biodiversitet eller naturens ressourcer negativt. Økologiske råvarer indeholder derfor ikke pesticider, men fokuserer på bedre dyrevelfærd, plads til naturen og respekt for miljøet.
Minimering af madspild - REFOOD Det er nødvendigt, at vi alle giver et bidrag til ansvarlig håndtering af ressourcerne på jorden også i Karisefonden. Her indsamler vi vores madaffald, som ugentlig afhentes af DAKA REFOOD i vores (stor)-køkkener og omdannes til dyrefoder . Vi har indgået et samarbejde med DAKA REFOOD og er blevet certificeret med REFOOD mærket, som bygger på en fælles vision om en bæredygtig fødevare- og servicesektor, præget af mindre ressourcespild og mere genanvendelse.