Madhuset GAIA
I STU-køkkenet på Madhuset GAIA arbejder vi hver dag praktisk – vi bager, snitter, sylter, steger og laver sund og dejlig mad til os selv og de ansatte i Karisefonden.
Der undervises ud fra en alsidig årsplan, som giver indsigt i en lang række råvarer og deres anvendelsesmuligheder – både på det praktiske men også det teoretiske plan.
Vi lærer om forskellige arbejdsgange i et (stor-) køkken og kommer undervejs omkring emner som: Kost, sundhed, økonomi, rengøring og hygiejne.
Vi benytter så vidt muligt sæsonernes råvarer og princippet fra jord til bord er et vigtigt element. Således sår og høster vi eksempelvis egne krydderurter og lærer også om spiselige planter.
Uddannelsen leder frem til at være kompetencegivende indenfor erhvervsuddannelser, der retter sig mod kantinedrift, storkøkkener og forskellige nicher indenfor madlavning og fødevaretilberedning.


Økologimærke og Stop madspil
Karisefondens køkkener arbejder med økologiske råvarer som særligt fokusområde, ligesom vi har iværksat projektet Stop Madspild. Læs mere herunder.