Værkstedsbutikken UNA & Galleri Troika

I Karisefonden har vi fordelt det kreative linjefag på 2 lokaliteter - Værkstedsbutikken Una og Galleri Troika, der begge er beliggende i Jernbanegade i Haslev bymidte og fungerer som butikker blandt byens øvrige forretninger.

Varerne, som sælges i Værkstedsbutikken Una, er af kreativ og håndværksmæssig karakter og vi arbejder fortrinsvis med keramik, mosaik, pileflet, smykker, tekstil, garn og læder.

Varerne fremstilles blandt andet af de studerende i butikkernes lokaler i åbningstiden.

Dermed tilegner de unge sig en eller flere håndværksmæssige kompetencer, og de oplever, at deres arbejde har en salgsværdi, når deres færdige produkter efterspørges af kunderne.

Sideløbende med fremstillingen af varer til Værkstedsbutikken Una, driver vi i Troika desuden galleri-virksomhed for de borgere, der måtte ønske at udstille egne værker hos os.

For studerende er det dermed også et element at tilegne sig færdigheder i, hvordan man modtager og betjener kunder, med alt hvad det indebærer af fakturaskrivning, betjening af pengekasse og kendskab til, hvordan man agerer i mødet med nye mennesker.

Una 19