På Karisefonden har du mulighed for at gå på den Særlig Tilrettelagte Uddannelse (STU).
STU er en treårig uddannelse, som tilrettelægges i samarbejde med dig og din uddannelsesvejleder.
Vi har fire forskellige faglige retninger, som du kan vælge mellem.
Du vil begynde i et introduktionsforløb, så du kan lære de forskellige retninger at kende, inden vi sammen laver din forløbsplan.
På STU indgår også bo- og medborgerskabs-undervisning, og du vil deltage i forskellige andre fag sammen med vores andre elever på STU.
Vores fire retninger er:
Hotel og restauration
IT og medier
Håndværk og ejendom
Butik og kreativitet
Ovenfor kan du se mere om retningerne og de dertil hørende steder, ved at trykke på en af knapperne.
Praktik og arbejde
Du kommer i løbet af din uddannelse i praktik. Det kan både være intern praktik på en af de andre linjer eller ekstern praktik som f.eks. pedel, butiksassistent eller andet. Nogle elever har en del praktikforløb, for andre elever kan det være overvældende, så der bliver det et enkelt praktikforløb. Vi tager udgangspunkt i dine ønsker og muligheder.
På 1. år indgår man i ”gruppe-praktik”, så man følger sit stamhold i praktik på en intern linje i Karisefonden for at begribe praktik gennem en kollektiv forståelse. Derudover arbejdes der med ”praktik med følgeskab”, gennem stilladsering.
Karisefonden har en praktikkoordinator, der har til opgave at varetage samarbejdet med lokale erhvervsdrivende og knytte kontakt til arbejdspladser i nærområdet.
Målgruppe: 16-35 årige med særlige læringsforudsætninger som f.eks. udviklingshæmning, autisme og ADHD.
Normering: 40
Faglige retninger (linjer):
Undervisningstid: 840 timer pr. år i tre år (inkl. afklaringsforløb, studieture mv.)
Pædagogisk grundlag og praksis
Organisation, tilrettelæggelse mv.
Pt. indgåede kvalitetsaftaler: Faxe, Næstved, Egedal
Som en naturlig del af vores botilbud er fritidsliv også en del af hverdagen på Karisefonden. Endvidere har vi et stort fokus på ungdomsliv og sociale relationer.
Karisefonden tilbyder arbejde på vores egne ni socialøkonomiske virksomheder, og vi kan også finde arbejde til vores borgere uden for egne rammer.