I forskellige hjørner af Faxe, Haslev og Karise er der en række unikke arbejdssteder, hvor ansatte kan udforske forskellige aspekter af service og madproduktion. Du kan arbejde hos Café Ådalen, Kulturhuset Leopold, Villa Sofie Bed & Breakfast, Café Kram og Madhuset Gaia.
Hvert af disse arbejdssteder tilbyder en unik mulighed for, at ansatte kan udforske og udvikle deres færdigheder inden for madlavning, betjening af kunder og arrangement afvikling.
Hotel- og restauration er en linje, hvor man på forskellige steder kan uddanne sig og arbejde inden for. Der er altså både STU-elever og ansatte (beskæftigelsesindsats) på stederne. Når man begynder på Karisefonden, aftales det hvilket sted, man begynder på.
Madhuset Gaia
I Madhuset Gaia i Haslev driver vi et køkken med en bred vifte af forskellige produktioner og med mange muligheder for at imødekomme individuelle ønsker til arbejdet. Her laves der god og sund mad til elever og ansatte i Karisefonden i vores storkøkken.
Villa Sofie Bed & Breakfast
Villa Sofie er Karisefondens Bed & Breakfast ligger centralt i Haslev by. Her kan man især arbejde med servicering af gæster og lære om hoteldrift. Der er 10 værelser og plads til 17 gæster.
Café Kram
Cafe Kram er en cafe midt i Haslev, lige bagved vores Krejlerbutik midt på Jernbanegade i Haslev. Her serveres kaffe med hjemmebagte kager og et lille udvalg af sandwich, lette anretninger og tapas. Cafe Kram har plads til ca. 50 gæster og laver også mad ud af huset, samt afholder arrangementer. Cafeen har åbent mandag til lørdag i dagtimerne.
Kulturhuset Leopold
Kulturhuset Leopold ligger i Karise. Kulturhuset drives som et forsamlings- og kulturhus, og der afholdes kurser, konferencer, fester og lignende i lokalerne. Det betyder, at man her er med til at lave mad, betjene gæster og rydde op. Der er plads til 92 gæster.
Cafe Ådalen
Cafe Ådalen er centralt placeret i Faxe Sundhedscenter. Cafeen driver kantine for brugere og ansatte i centret, og der afholdes møder, hvor man betjener mødedeltagerne. Byens borgere kan også benytte sig af cafeens tilbud.
Du vil møde arbejdsopgaver som bagning af brød, tilberedning af mad, indsigt i råvarer, anretning, gæsteservice og meget mere.
Receptionist, kok, smørrebrødsjomfru/cater, tjener, bager/konditor, ernæringsassistent, slagter og housekeeper er de ordinære uddannelsesretninger. Vi tilbyder også ufaglærte jobmuligheder, som er tjener, opvasker, rengøringsassistent, serviceassistent og køkkenmedhjælper.
Som elev på hotel og restaurationslinjen vil du bl.a. blive undervist inden for og få praktisk erfaring med følgende fagfaglige kompetencer i ernæring og sundhed, madproduktion, værtskab/tjener, rengøring og meget mere. Du vil desuden træne din kommunikation, personlig hygiejne og evnen til at samarbejde.
Uddannelsen tager udgangspunkt i principper om sidemandsoplæring, hvor praktiske færdigheder øves gentagende gange inden for alle de nævnte kernekompetencer. Undervisningen tilrettelægges ud fra Karisefondens formål om at bidrage til den enkelte elevs udvikling af evne til selvbestemmelse, medbestemmelse, medmenneskelighed og fællesskab.
Undervisningen tilrettelægges individuelt, så den enkelte elev opnår størst mulige kompetencer inden for hotel og restaurationslinjens mange muligheder. Du kan opnå disse beviser og diplomer, hygiejnebevis, kendskab til smiley-ordning, økologisk mærkningsordning og madspildordning.
Karisefonden tilbyder arbejde på vores egne ni socialøkonomiske virksomheder, og vi kan også finde arbejde til vores borgere uden for egne rammer.